Cum să mergi pe bicicletă în București


Să fim sinceri, bănuiesc că mai mulți dintre noi au avut un moment de revelație în care au decis „Ah, de acum încolo o să merg cu bicicleta pe unde pot!”, doar că, în esență, în București este destul de periculos mersul pe bicicletă.

Nu sunt destule piste pentru biciclete și ai 2 variante: ori mergi pe trotuar pentru a evita o oarecare coliziune cu portiera unei mașini sau șoferi ce sunt constant nervoși, ori mergi pe stradă pentru a evita posibile accedentări cu oameni ce merg normal pe trotuar.

Însă, conform Brigadei Rutiere, în momentul în care anumite trasee create special pentru bicicliști sunt afectate, nu există sau marcajele sunt inexistente - datorită fenomenelor meteorologice sau au fost smulse, nu o să știm niciodată - cei ce folosesc acest mijloc de transport pe două roți sunt nevoiți să meargă pe carosabil și să respecte toate regulile de circulație în vigoare.

Iar pentru acest lucru trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

AI GRIJĂ LA PORTIERE 
Este clar atunci când vei merge pe carosabil vei încerca oe cât posibil obstrucționarea traficului sau vreo posibilă mașina care este periculos de aproape de tine, tocmai de aceea vei merge cât mai aproape de mașinile parcate pe lateralele carosabilului. Întotdeauna trebuie să ai ochii în față pentru a evita o astfel de coliziune!

AI ÎNTOTDEAUNA MĂSURILE DE PROTECȚIE
Este foarte important atunci când îți dorești să începi o astfel de aventură pentru să iei în considerare toate măsurile prin care te poți proteja. Casca de protecție, genunchiere, chiar și cotiere! Știm că sună puțin amuzant „Haha, nu mai am 5 ani”, însă casca de protecție este chiar acel lucru care ți-ar putea salva viața în cazul unui accident. Întotdeauna poartă vesta reflectorizantă - în special noaptea, dar și achiziționarea unei oglinzi retrovizoare pentru bicicletă ar trebui să fie în capul listei de cumpărături. De asemenea, trebuie să ai în vedere și lumini - acestea sunt foarte importante, în special atunci când soarele nu mai este de partea ta!

ȚINE CONT DE REGULILE DE CIRCULAȚIE
Chiar dacă folosești o bicicleta, acest lucru nu se sustrage de la a avea un respect pentru cei ce circulă regulamentar. Cum am menționat anterior, atunci când pistele lipsesc, bicicliștii sunt nevoiți să resecte toate regulile de circulație pe carosabil: semnalizare, o viteză de minim 18 km/h, oprirea la semafor, acordarea priorității, etc.

Ei, acum că ești la curent cu toți acești factori, noi îți urăm o pedalare plăcută!


Surse:
http://www.b365.ro/pe-unde-ai-voie-sa-circuli-cu-bicicleta-in-bucuresti-ce-spune-politia-rutiera-si-noul-cod-rutier_186458.html#n

https://www.blogdebiciclist.ro/cum-sa-mergi-cu-bicicleta-in-bucuresti/




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe unde poți merge cu bicicleta prin București?

TOP 7 cele mai bune piste de biciclete din Bucureşti

Ultima postare CityBikeBucharest