TOP 7 cele mai bune piste de biciclete din Bucureşti



Ştim că pentru pasionaţii de ciclism, pistele de biciclete puse la dispoziţie în Bucureşti pot fi o problemă, mai ales că multe dintre acestea deşi au fost amenajate, încă sunt nefuncţionale.

Îţi prezentăm mai jos lista cu cele mai bune piste de biciclete din Bucureşti, dar şi câteva tips & tricks. ☺
  1. Bd. Liviu Rebreanu (1,67 km)
  2. Str. Buzești (1,24 km)
  3. Bulevardul Aviatorilor (2,11 km în reamenajare
  4. Bd. Prezan (0,5 km)
  5. Str. Constantin Marinescu (0,45 km)
  6. Șoseaua Pantelimon (circa 2,5 km)
  7. Calea Victoriei și Buzești

În prezent, în Bucureşti există doar 10 km destinaţi pistelor pentru bicicletă şi alţi aproximativ 48 de km în consturcţie. Pe lângă cele 7 piste deja existente, în următorul an, se vor mai construi alte 4 trasee, dispuse pe 21 de artere:
  • ·         Traseul 1 are două ramificaţii:

Ramura 1: Piaţa Victoriei - Bdul. Aviatorilor – bdul. Beijing - str. Nicolae Caranfil –  sos. Pipera;
Ramura 2: Bdul. Constantin Prezan - sos. Kiseleff - Piaţă Piaţă Presei Libere.
Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfăşoară acest traseu este de cca. 7,70 km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 9,30 km.
  • ·         Traseul 2:  P-ţa Victoriei – Bd. Iancu de Hunedoara – Şos. Ştefan cel Mare – Şos. Mihai Bravu.

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfăşoară acest traseu este de cca. 8,60 km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 17,20 km.
  • ·         Traseul 3: Calea Victoriei – Bd. Regina Elisabeta – Splaiul Independenţei – Bd. Naţiunile Unite (Pod Grozăveşti).

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfăşoară acest traseu este de cca. 5,50km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 10,15km.
  • ·         Traseul 4: Bd. Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bd. Unirii – Bd. Decebal – Bd. Basarabia – Stadionul Naţional.

Lungimea arterelor de-a lungul cărora se desfăşoară acest traseu este de cca. 6,19 km, iar lungimea totală a pistelor de biciclişti proiectate este de cca. 11,60km.

Un alt aspect foarte important de ştiut este că acest proiect prevede realizarea de marcaje orizontale-longitudinale şi transversale  realizate  cu  vopsea ecologică, albă, tip masă plastică, care asigura vizibilitate în condiţii de ceaţă, ploaie atât pe timp de zi cât şi de noapte, semnalizarea verticală cu table metalice acoperite cu folie reflectorizantă montate pe stâlpi gata confecţionaţi, amplasarea de separatori fizici de delimitare a pistei de bicicletă de spaţiul destinat circulaţiei pietonilor.

Ne bucurăm tare mult să vedem că ciclismul în Bucureşti devine din ce în ce mai apreciat şi popular!

Până una alta, noi alegem pista de pe Bulevardul Aviatorilor, tu?






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe unde poți merge cu bicicleta prin București?

Ultima postare CityBikeBucharest