7 motive să te urci pe bicicletă!





Dacă nici până acum nu te-am convins să adopţi mersul pe bicicletă, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai importante beneficii pe care le oferă ciclismul.

1. Un somn îmbunătăţit
O plimbare dis-de-dimineaţă cu bicicleta te poate ajuta să te trezeşti mai repede. Iar datorită exerciţiilor fizice regulate pe bicicletă, somnul tău va fi mai sănătos, ceea ce înseamnă că te vei trezi mai odihnit şi plin de viaţă. Primblările regulate cu bicicleta scot din organism hormonii de stres, cortizonul şi eliberează endorfinele, adică hormonul fericirii. Aşa că, spune adio insomnie şi stres!

2. Digestie îmbunătăţită
Ciclismul îmbunătățește metabolismul, sporind astfel pofta de mâncare și îmbunătățește digestia. Nu-i aşa că îţi este foame după o plimbare cu bicicleta? Ei, bine apariția poftei de mâncare este un semn al unui metabolism activ.

3. Reducerea în greutate
Bicicleta este foarte utilă pentru cei care doresc să piardă în greutate. În timpul deplăsării cu bicicleta se ard multe calorii şi se reduc grăsimele nedorite din șolduri. Deasemenea, în corpul tău se ard grăsimile nu numai în timpul deplăsării dar și după câteva ore. Trick:  cei care conduc rapid pe distanțe scurte, ard mai multe grăsimi de câteva ori, în comparație cu cei care conduc mai mult timp, dar mai lent.

4. Îmbunătăţirea elasticităţii pielii
Ciclismul regulat ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii. Aceste lucruri se întîmplă din cauza că se mărește circulația sângelui, care la rândul său aduce oxigen și substanțe nutritive la celulele pielii mai eficient, în același timp eliminând toxinele dăunătoare. Ciclismul de asemenea creează, condiții ideale pentru generarea de colagen, care la rândul său, ajută la reducerea apariției ridurilor. Cool, right?

5. Îmbunătăţirea sistemului nervos
Ciclismul are un efect benefic asupra stării emoționale generale, contribuie la întărirea sistemului nervos, dar îmbunătățește şi starea de spirit și starea generală, iar tu vei primi o doză foarte mare de vivacitate. Bicicleta este cel mai bun mod de a scăpa de stresul acumulat după o zi de lucru.

6.  Îmbunătăţirea abilităţilor mentale
Ciclismul mărește fluxul de sânge și oxigen la creier, ce activează și regenerează efectul receptorilor, creează celule noi ale creierului în hipotolamus, o zonă care este responsabilă pentru memorie. În plus, scriitorii, muzicienii, artiștii, managerii și mulți alții profisioniști folosesc bicicleta pentru a schimba și a stimula gândirea creativă, întrucât datorită unui flux de oxigen mare la creier sunt activate activitățile neuronale.

7. Îmbunătăţirea circulaţiei sangvine
Bicicleta în general, face ca circulația sangvină să devină mai rațională și eficientă. Frecvența cardiacă normală a unei persoane sănătoase este de 50-70 de bătăi pe minut. La oamenii care practică regulat  ciclismul, această frecvență se scade la 8-10 bătăi pe minut, inima trece într-un mod mai rezonabil de funcționare, astfel protejează viaţa inimii, prevenind uzura premătură și scade riscul de apariție a diferitor boli ale inimii.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe unde poți merge cu bicicleta prin București?

TOP 7 cele mai bune piste de biciclete din Bucureşti

Ultima postare CityBikeBucharest