Cum îți poți învăța copilul să meargă pe bicicletă


Toți am fost în situația în care veneam acasă juliți, membre luxate sau chiar rupte, plângând sau râzând după prima lecție de mers pe bicicletă. Acum depinde cum ți-a fost norocul. Întotdeauna mamele au fost acelea care te-au învățat răbdător, încurajator - Nu-i nimic, urcă înapoi și hai să pedalăm - și așa au prins curajul de a da cu adevărat la pedale și instant ai prins acea adrenalină de Superman și că poți face orice în lumea asta.

Ei bine, nu putem spune același lucru despre tați, bine, știm că generalizăm, însă tații mereu au acea figură silențioasă și ușor autoritară, însă aceștia doar își doresc ca tu să înveți cât mai repede și eficient, preferabil fără julituri pe care trebuie să le trateze mai târziu. Tocmai de aceea, noi îți sărim în ajutor! Uite câteva metode prin care îți poți învăța copilul să meargă pe bicicletă.

Mărimea bicicletei
Bun, venind dintr-o generație în care nu era chiar totul la îndemână, mulți dintre noi au învățat să meargă pe biciclete intermediare - nu, nu acelea cu roți ajutătoare, ci acea bicicletă pentru copiii de peste 10 ani. Nu voi spune câte julituri și dureri ale apei oxigenate a trebuit să îndur, tocmai de aceea este foarte important să alegi o bicicletă pe măsura copilului - de preferat una cu roți ajutătoare ce pot fi detașate după ce micul tău campion a reușit să dea prima pedală!

Protecția
Da, știm că este ceva logic, însă știm cum sunt copiii și cât de entuziaști pot fi atunci când un nou lucru este introdus în viața lor, tocmai de aceea este important să îi învățați despre protecție - cască, cotiere, genunchere, tot tacâmul - ca în cazul în care aceștia vor să plimbe singuri, să fie conștienți de propria siguranță. Iar cel mai important lucru: cum este și normal, orice copil ce are o nouă jucărie uite de funcțiile normale ale corpului, cum ar fi mâncarea. În această perioadă mâncarea sănătoasă este mai importantă ca oricând - pentru a avea puterea necesară, protecția, dar și energia pentru orele întregi de plimbat pe bicicletă!

Încet, calm, exact ca 1, 2, 3
Trebuie să iei în considerare că cei mai mulți copii încep să învețe mersul pe bicicletă la 3 - 5 ani jumătate, tocmai de aceea trebuie să consideri că ei nu știu nimic despre ce este o bicicletă și cum o poți folosi. Cel mai bun mod este de îi arăta cum merg alți copii, pentru a lua exemplul vizual și a înțelege, dar și să îi explici exact cum se folosesc pedalele, echilibrul, ghidonul și cel mai important aspect: NICIODATĂ NU TE OPRI DIN PEDALAT!  

Susținerea copilului
Ce? Credeai că o să fie noi metode eficiente prin a învăța miraculos în 20 de minute? Din păcate, nu, cea mai bună variantă rămâne cea clasică, susținerea verbală, dar și literalmente a copilului. Știm toți varianta clasică - și cea mai eficientă - de a ține șaua din spate pentru a-i asigura echilibrul și a-l ajuta să-și dea seama de cele 70 de lucruri consecutive ce trebuiesc făcute.

Iar când micul tău campion prinde mersul și își dă seama de pedalat, este doar un singur lucru ce trebuie făcut: LET IT GOOOO.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe unde poți merge cu bicicleta prin București?

TOP 7 cele mai bune piste de biciclete din Bucureşti

Ultima postare CityBikeBucharest