5 Motive Pentru Care Ar Trebui Să Alegi Bicicleta În Locul Mașinii


Toți avem nevoie de puțină mișcare în viața noastră, iar cum programul nostru este din ce în ce mai haotic, uneori stăm și ne întrebăm: când mai avem timp de cele 30 de minute pentru exercițiile fizice?

Da, sigur, putem spune că o lăsăm pe mâine, dar știm că acel mâine întotdeauna se trasnformă în poimâine sau săptămâna viitoare. Pentru că adevărul este că uneori chiar nu poți avea timp, însă norocul tău că citești acest articol! O soluție convenabilă a celor 30 de minute de exerciții zilnice? Ia-ți o bicicletă și pedalează până la muncă!

Dacă și acum ai găsit câteva argumente contra, îți dăm noi 10 argumente pro. După acestea sigur vei dori să mergi la muncă zilnic cu bicicleta sau măcar să te întrebi cum ar fi. Chiar și cu o simplă întrebare ești mai aproape de faptul împlinit!

Reduci costurile săptămânale
Bine, asta este deja puțin logic, ca în momentul în care decizi să folosești bicicleta drept mijlocul tău de transport principal, reduci drastic costurile benzinei - asta dacă ești adeptul unei mașini. Însă, poți reduce și costurile abonamentelor, știm toți cât de scump poate fi un abonament la metrou, iar dacă stai și la câteva stații de autobuz dinstantă de metrou. De asemenea, poți deja să îți anulezi abonamentul la sală, pedalând în fiecare zi către job, deja îți faci exercițiile de cardio de care ai nevoie! Tot ce putem spune: bicicleta este mult mai ieftină!

Reduci timpul în trafic
Da, putem spune că infrastructura Bucureștiului nu este cea mai user byke friendly, însă nu poți spune că nu îți reduce din timpul pierdut la semafor sau încercând să câștigi timp, ajungi pe o stradă cu interzis și de acolo trebuie să iei totul de la capăt. Nu știm cât de des s-ar putea întampla, dar niciodată nu se știe - cel mai bun sfat: ia-ți o bicicletă și economisește timp chiar azi!

O fântână a tinereții 
Ai auzit bine, odată ce începi cu adevărat să intri în ritmul unui ciclist adevărat, corpul tău se va obișnui cu mișcarea zilnică, iar mușchii tăi îți vor mulțumi! După cele 8 ore de stat la un birou, tastând de zor, cel mai bun mod de a te relaxa și a-ți exersa mușchii este prin acea plimbare spre casă cu bicicleta. Vei fi mai flexibil, puternic, vei respira mai profund, ce să mai... 20 de ani bun venit înapoi!

Cicliștii sunt mai eficienți în pat
Sună puțin ciudat, oare de ce? Conform unui studiu condus de Dr. Romualdo Belardinelli, directorul unui institut de sănătate din Italia, rezultatele unui exercițiu intens de aerobit, ceea ce mersul pe bicicletă este, poate fi asemuit cu efectele unei pastile de Viagra, deoarece amândouă dilată vasele de sânge. Okay, nu am spus-o noi, însă dacă îți dorești ca partenera ta să fie mai fericită, cumpără o bicicletă!

Reduce stresul și anxietatea
Deja îți fierbe sângele când te trezești dimineața și primești cea mai proastă vestă posibilă de la Google: trafic îngreunat în zona dumneavoastră. Sau iar ai probleme la locul de muncă și acel coleg insuportabil nu încetează să vorbească - deși este abia 9:30 dimineața! Managerul îți stă pe cap să termini cât mai repede task-urile, deși abia le-ai primit. Nu, nu este nevoie să-ți planifici înmormântarea din cauza stresului, doar alege o bicicletă și îți poți începe viața fără stres chiar de azi!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pe unde poți merge cu bicicleta prin București?

TOP 7 cele mai bune piste de biciclete din Bucureşti

Ultima postare CityBikeBucharest