Beneficiile mersului pe bicicletă: hipstereală sau sănătate?


Mulți dintre noi probabil au văzut oameni la metrou sau pe stradă cu biciclete care mai de care, skateboard, penny board, orice board, acele trotinete electrice sau nu, depinde de buzunarul fiecăruia, și desigur, subiectul de azi: biciclete.

Desigur, mulți dintre noi nu au luxul să aibă locul de muncă la 20 de minute de casă, astfel încât să recurgă la mijloacele alternative de navigare urbană, aka bibiclete într-o sintagmă mai pompoasă. Nici programul de la metrou nu face justiție acestora, în special dacă mulți dintre noi mai au de mers câteva stații de RATB după ce ies dintr-un metrou arhi-plin. Așa că, ce este de făcut

Te trezești de dimineață pentru a merge cu bicicleta la muncă? Hei, dacă ești un așa zis morning person, te rugăm, ne faci nouă o favoare, dar mai ales ție, și o să vezi de ce. Dar ce faci când nu ești un White Walker și ai nevoie de acele 30 de minute în plus pentru snooze? Simplu: mișcarea de weekend.

Nu? Nu te-am convins încă? Nici dacă îți zicem că ajuți mediul și corpul tău? Okay, am încercat. Însă, înainte să ieși de pe acest articol - da, știu că voiai să faci asta - citește cele câteva puncte pentru care mersul pe bicicletă, și mișcarea în general, sunt un lucru bun pentru tine!

Așadar, care sunt beneficiile mersului pe bicicletă?
  • Te ajută cu stresul și starea ta mentală. Câți dintre noi nu au avut o zi absolut oribilă la job? Hai, fii sincer, știm cât de tare te calcă pe lanțuri managerul tău cu task-uri, încă de la prima zi a dimineții. Stresul și starea de nervozitate sunt principalele motive pentru care burn out se instalează, și să nu intrăm în subiectul de riduri. Un studiu realizat de YMCA arată de 32% dintre cei care au un stil de viață activ sunt mai fericiți. Nu îți zicem să pedalezi 30 de minute să scapi de nervi, însă îți poți imagina că îți lovești managerul cu o bicicletă - măcăr te-ai gândit la una.
  • Slăbești și pui masă musculară. Okay, asta este la mintea cocoșului, însă știai că pedalatul este cel mai puțin șocant exercițiu pentru mușchi? Deci poți spune adio febrei musculare și viitoarelor vânătăi de la diferite tipuri de exerciții - desigur, asta dacă nu alegi să îți dai drumul pe un deal cu bicicleta, atunci nu avem cum sa te ajutăm. Cu ce te ajută? Mersul pe biclă este un exercițiu tip aerobic, deci automat sistemul tău vascular îți mulțumește, nivelul tău de energie crește - la fel și masa musculară, orice o poate face și îți poți ajusta singur gradul de dificultate - deci adio bani pe instructorul de fitness și, desigur, este mai distractiv cu mai mulți prieteni!
  • Mai multă mâncare pentru tine. Da, da, ai auzit bine, știm că deja îți este foame, însă imaginează-ți că mai poți adăuga câteva snack-uri. Bine, noi nu ne referim la Oreo sau o pungă de chips-uri când zicem snack-uri, însă cu un minim de efort alimentar și câteva reguli de bază, poți face și asta, iar cei de la GoBio ne explică cum putem face asta. Cine poate spune nu unui Oreo?
  • Capacitate crescută a plămânilor. Da, dragi fumători, acum puteți urca 3 etaje fără să simțiți că vă scoateți plămânii afară. Doar câteva minute de mers pe bicicletă și o să ajungeți pro la urcatul scărilor. Nu lăsa câteva trepte să te definească, poți mai mult!
  • Ajută mediul și scutește timp. Toată lumea știe aceste lucruri - tocmai de aceea sunt și la finalul acestui articol, dar nu mai mult ca sigur ai ieșit. Însă, dacă ai această opțiune, de ce nu ai vrea să îți construiești o masă musculară, să-ți ajuți sistemul cardio vascular și să ajuți și urșii polari? Serios, dacă nu ai vrea să faci aceste lucruri pentru nici 20 de minute de mers pe biclă ceva este în neregulă cu tine! Sunt urși polari până la urmă! Plus, nu mai e nevoie de over-time pentru aglomerația de la Unirii în care ești prins în fiecare dimineață.
  • Ajută cu probleme de anxietate. Bine, aici nu vom face atât de multe glumițe pentru că este ceva real cu care ne confruntăm fiecare dintre noi. Așadar, mersul pe bicicletă reduce stările de anxietate și te ajută să-ți limpezești gândurile după o zi stresantă.

Nu este clasicul 5 motive pentru care bicla este importantă pentru tine, însă sunt motive reale pentru care tu chiar îți poți schimba viața în bine. Nu ai timp în mijlocul săptămânii? Nu-i nimic, ia-ți prietenii și hai la o tură de parc în weekend și după o masă copioasă. Măcar încearcă.

Surse:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

TOP 7 cele mai bune piste de biciclete din Bucureşti

Ultima postare CityBikeBucharest

7 motive să te urci pe bicicletă!